loading...

آموزش بورس فارکس و ترید

توقف معاملات چیست؟

توقف معاملات به توقف موقت معاملات سهام در مطابقت با مقامات نظارتی یا قوانین بورس اوراق بهادار اشاره دارد. توقف ممکن است برای یک سهام، یک بورس یا گروهی از مبادلات رخ دهد.

توقف معاملات

اخبار مهم در مورد یک شرکت - چه خبر خوب و چه خبر بد - ممکن است منجر به توقف موقت معاملات سهام شرکت شود، زمانی که (الف) انتظار می‌رود این خبر تأثیر فوری و شدیدی بر قیمت سهام داشته باشد یا (ب) اخبار منجر به عدم تعادل بزرگ بین سفارشات خرید و فروش برای سهام می شود.

توقف معاملات ممکن است در هر زمانی در طول روز معاملاتی اتفاق بیفتد، اما معمولاً در گشایش معاملات در بورسی که سهام در فهرست اولیه خود قرار داشت، اعمال می‌شود. توقف معمولاً برای مدت یک ساعت اعمال می شود، اما معاملات سهام ممکن است بیش از یک بار در طول یک روز معاملاتی متوقف شود. هنگامی که معاملات سهام در آغاز معاملات متوقف می شود، توقف تحمیل شده اغلب فقط برای پنج یا 10 دقیقه است.

بیشتر بدانید:

توقف معاملات چیست؟ تعریف، چگونگی کارکرد و علل

خلاصه

توقف معاملات به توقف موقت معاملات سهام مطابق با مقررات مرجع نظارتی یا قوانین بورس اوراق بهادار اشاره دارد.
هدف اولیه توقف معمولاً این است که سرمایه گذاران را قادر به جذب اخبار مهم در مورد یک شرکت کنند تا بتوانند تصمیمات تجاری آگاهانه و منطقی بگیرند.
SEC گاهی اوقات برای جلوگیری از فروش وحشتناک و جلوگیری از سقوط بازار، معاملات را متوقف می کند.

هدف از توقف معاملات

هدف اولیه از تحمیل توقف معاملات بر سهام معمولاً کمک به تضمین تجارت منصفانه برای همه سرمایه گذاران است. توقف معاملات زمانی که یک رویداد خبری مهم در مورد یک شرکت سهامی عام رخ می دهد، زمانی را فراهم می کند تا اطلاعات به اندازه کافی به همه سرمایه گذاران منتقل شود و سرمایه گذاران بتوانند اطلاعات را جذب کنند و تصمیمات آگاهانه و منطقی در مورد اقداماتی که ممکن است بخواهند در مورد یک شرکت انجام دهند، اتخاذ کنند. سرمایه گذاری در سهام آسیب دیده

توقف معاملات همچنین ممکن است توسط یک نوع نقص فنی ایجاد شود که باعث ایجاد مشکلاتی در مورد قرار دادن و/یا انتقال سفارش‌های خرید یا فروش یک سهام خاص می‌شود.

سایر محرک‌های توقف معاملات عبارتند از: سهام یک شرکت دیگر الزامات فهرست شدن بورس را برآورده نمی‌کند یا به دلیل به‌روز نبودن شرکت در پرونده‌های عمومی مورد نیاز خود، مانند انتشار صورت درآمد سالانه‌اش.

هنگامی که یک صرافی توقف معاملات را صادر می کند، توقف دارای یک کد همراه است که دلیل توقف را نشان می دهد. به عنوان مثال، توقف معاملات در بازار سهام NASDAQ با کد T1 نشان می دهد که توقف معاملات به دلیل انتشار اخبار قریب الوقوع قابل توجهی در مورد یک شرکت است.

نوع خاصی از توقف معاملات، که به عنوان محدودیت معاملاتی شناخته می شود، به منظور جلوگیری از سقوط بازار سهام و فروش وحشتناک اعمال می شود. محدودیت‌های معاملاتی - که به آنها «شکن‌کننده مدار» نیز گفته می‌شود - زمانی اعمال می‌شوند که درصد افت زیادی در شاخص بازار عمده یعنی S&P 500 وجود داشته باشد.

بورس نیویورک (NYSE) سه سطح محدود معاملاتی را اعمال می کند - 7، 13، و 20%. اگر 7% یا 13% افت S&P 500 در طول یک روز معاملاتی اتفاق بیفتد، تمام معاملات در بورس برای مدت 15 دقیقه متوقف می‌شود. اگر سطح افت 20 درصدی باشد، تمام معاملات در بورس برای بقیه روز معاملاتی متوقف می شود.

یک استثنا برای این قوانین محدودیت معاملاتی وجود دارد - اگر سطوح ماشه مهار بعد از ساعت 3:25 بعدازظهر ضربه بخورد، معاملات برای هیچ دوره زمانی متوقف نمی شود.

محدودیت های معاملاتی تک سهام

کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) همچنین محدودیت‌های معاملاتی مشابهی را برای هر سهام به منظور مهار نوسانات شدید در نوسانات قیمت سهام اعمال می‌کند. بر اساس مقررات موجود، در صورت بروز هر یک از شرایط زیر در مدت پنج دقیقه از معاملات، توقف معاملات برای یک سهام خاص اعمال می شود:

اگر در قیمت سهامی که بخشی از شاخص راسل 1000، شاخص S&P 500 یا Invesco PowerShares QQQ ETF است، 10 درصد تغییر ایجاد شود.
اگر 30 درصد نوسان در قیمت سهامی وجود داشته باشد که به ازای هر سهم 1 دلار یا بیشتر معامله می شود.
اگر در قیمت سهامی که کمتر از یک دلار معامله می شود، نوسان 50 درصدی وجود داشته باشد.

SEC همچنین ممکن است در صورت داشتن سؤالات جدی در مورد "دارایی ها، عملیات یا سایر اطلاعات مالی یک شرکت"، توقف معاملات در یک سهام خاص را برای مدت نامحدودی اعمال کند.

برای آشنایی با توقف معاملات روی لینک زیر کلیک کنید:

https://corporatefinanceinstitute.com/resources/wealth-management/trading-halt/



مشاهده پست مشابه : توقف معاملات چیست؟ تعریف، چگونگی کارکرد و علل
سارا بازدید : 776 چهارشنبه 11 آبان 1401 زمان : 3:19
ارسال نظر برای این مطلب

تعداد صفحات : 1

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 45
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 66
  • بازدید ماه : 53
  • بازدید سال : 372
  • بازدید کلی : 35745
  • آخرین نظرات
    کدهای اختصاصی